Илия Трунгов е кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от РЗС

70 са кандидатите за селски кметове на РЗС в Пиринско, обяви днес в Благоевград лидерът на партията Яне Янев. 2/3 от тях са хора с висше образование.
38-годишният Илия Трунгов е кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от РЗС. Той е роден на 15 април 1973 г. в Благоевград. Завършил е финанси в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Има дълги години трудов стаж в Инспекцията по труда в Благоевград. Работил е още като главен експерт в Министерството на отбраната и като мениджър в частна фирма.
По време на изборите наесен РЗС ще покани представители на Съюза на европейските консерватори и медии, които ще наблюдават вота у нас, най-вече в Разлог. Там битката се обещава да бъде най-тежка по думите на Янев. В региона кампанията ще бъде изключително трудна, а основното средство ще бъдат финикийските знаци, категоричен е Яне Янев. Той призовава гражданите да не продават гласа си за жълти стотинки и апелира до две седмици кандидатът на ГЕРБ за Президент Росен Плевнелиев да отговори на обществеността бил ли е щатен комсомолски секретар, каква длъжност е заемал в комсомола и родът му свързан ли е с БКП и ДС. Яне Янев има данни, че фирмата „ИРИС Интереншънъл” – в миналото собственост на Плевнелиев не е изплащала трудовите възнаграждения на част от наетите на работа в Германия. Лидерът на РЗС се закани, че след две седмици ще представи на гражданите хората, които не са получили заплатите си от некоректната фирма на Росен Плевнелиев.