Share |

Банско получи одобрение за Световната купа

Инспекторите одобриха пистата "Алберто Томба"

Световната федерация по ски (FIS) даде окончателно одобрение на Банско да проведе четирите предвидени старта за Световната купа в алпийските дисциплини - гигантски слалом и слалом за мъже (18-19 февруари) и спускане и супер-Г за жени (25-26 февруари). Техническият делегат на FIS Бернар Гейро (Гър) направи днес задължителната инспекция на снега на пистата "Алберто Томба" и даде зелена светлина за състезанията.

Непосредствено преди първите стартове - на 15 февруари, в Банско ще се проведе и мъжки слалом, валиден за ранглистата на FIS. Очаква се в него да участват мнозина от най-добрите скиори на планетата, които ще пристигнат в пиринския курорт директно от Пампорово, където пък в неделя и понеделник ще се състоят два слалома за Европейската купа.

Сред заявилите участие в родопския курорт се откроява името на сребърния медалист от олимпиадата в Торино '06 Райнфрид Хербст (Ав). Общо заявки са подали състезатели от 17 държави, включително България, която ще бъде представена от Светослав Георгиев, Деян Тодоров, Стефан Присадов и Захари Янакиев. По същото време националите Георги Георгиев и Никола Чонгаров ще карат на суперкомбинацията за Световната купа в Сочи. (Рус).

topsport

eXTReMe Tracker