Share |

Акция “Ананаси” в Банско по време на световната купа по ски

Разпространителите на дизайнерска дрога се ориентират бързо към актуалните дестинации.

В дните на световната купа по ски в Банско митничарите проведоха специализирана операция срещу разпространението на синтетични наркотици в града.

Служители на Митница Аерогара София , отдел МРР, сектор „Наркотици”, проведоха специализирана операция с название „Ананаси”. Операцията е започнала след като преди 10 дена служителите са заловили експресна куриерска пратка със синтетични наркотици от Португалия с получател от гр. Банско. За случая е заведено досъдебно производство от митнически разследващ инспектор. След указания и санкция на Софийска Градска Прокуратура и координация с Полицейското управление в гр. Банско и Митница Югозападна на 18 февруари е извършено претърсване в магазин в гр. Банско . В магазина са открити различни видове високорискови наркотични в-ва - синтетичен канабис, JWН-081, MDPV и др., които са забранени от българското законодателство . Задържани за 24 часа са двама български граждани, мъж и жена от София, които са извършвали продажбите в магазина. В чантата на мъжа са открити десетки пликчета с дози синтетични наркотици.

В хода на претърсването на магазина и разпитите на задържаните е установено , че същите са наели и квартира под наем в гр. Банско. Митническите служители съвместно с патрул на РПУ-Банско извършват претърсване на квартирата, където откриват голямо количество дизайнерски наркотици - около 250 дози, които задържаните са им предали доброволно.

eXTReMe Tracker