Share |

Гръцки шивашки предприятия в Пиринско в списъка на некоректните фирми

Твърдението е на синдикатите

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев, съвместно с представители на синдикатите Подкрепа и КНСБ са провели поредица от изнесени заседания в общините Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна. Некоректните фирми и проблемите на хората на наемния труд са били в основната на диалога между областния управител, синдикатите, кметовете и представители на бизнеса. Сред най-проблемните фирми са част от гръцките шивашки предприятия на територията на региона.

Некоректните чуждестранни фирми, най –вече гръцки шивашки предприятия са във фокуса на вниманието на синдикатите от доста време. В голяма част от тях обаче, няма профсъюзни организации. Десетки са некоректните фирми, като голяма част от тях функционират на територията на община Сандански.
Петрич има доста добри практики в много отношения, категорични са от синдикатите.

Изнесените заседания на областната управа, съвместно със синдикатите ще продължат, заяви областният управител Костадин Хаджигаев.

На среща с журналисти областният управител – Костадин Хаджигаев обобщи направеното до момента относно поддържането и състоянието на Републиканската пътна мрежа на територията на Областта и предприетите превантивни мерки за недопускане на бедствени ситуации в следствие снеготопенето и повишаване нивата на реките.

eXTReMe Tracker