Share |

Симитли се подреди в призовата тройка в първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Две хлапета дебютираха на състезанието в Поморие, в отборното класиране „Моторейсинг” Симитли стъпиха на призовата стълбичка

Отборът на „Моторейсинг” Симитли взе престижното трето място в първия кръг от Републиканското първенство по мотокрос в клас МХ1, с резултата на Добромир Добрев. На старта на републиканското за 2012 година Симитли дебютира и с двама младежи. За първи път на мотопистата край Поморие се състезаваха второкласникът Димитър Грозданов в клас МХ65 и 14-годишният Красимир Тильоков в клас МХ2.
Симитлийският тим започва с изключително силен старт сезона тази година въпреки краткото време и тежките условия за подготовка предвид суровата зима. „Моторейсинг” Симитли е с амбицията да се изкачва все по-нагоре по призовата стълба на мотокроса у нас.Голямата надежда на местния мотоклуб е Добромир Добрев, който е и най-титулуваният моторджия.
През 2006-та година „Моторейсинг” Симитли взимат третото място на републиканското в отборното класиране при мъжете. Следващата година Добрев носи в Симитли златния медал на републикански шампион при младежите. „Моторейсинг” печели още два бронза през 8-годишната си история.
„Всяка година общината предвижда средства в бюджета за подпомагане развитието и на мотоспорта”, хвали се шефът на ”Моторейсинг” Симитли Димитър Тасев. В некризисни години общината е заделяла и до 20 000 лева. Запалените моторджии преди години създали инициативен комитет, събрали пари, с помощта и на кметското ръководство трасирали терен в района на бившето военно поделение. Засега пистата им върши работа за подготовка. Не спират да мечтаят обаче за времето, когато Симитли ще може да бъде и домакин на състезания по мотокрос.

eXTReMe Tracker