Отвориха моста над Струма в Симитли след неотложен ремонт

Мостът над река Струма в град Симитли вече е проходим за леки автомобили. В късния следобед в събота приключи аварийният ремонт на съоръжението. Подменени са елементи от конструкцията на моста, които бяха силно корозирали и предизвикаха пропадането на платното на две места. След извършения неотложен ремонт, мостът над реката, свързващ квартал „Ораново” с град Симитли, е годен за преминаване само на леки коли.
От общинска администрация уточняват, че остава в сила забраната за преминаване на лекотоварни и тежкотоварни автомобили. В близките дни на моста ще бъдат монтирани и ограничители за преминаване на МПС над 5 тона.
За камионите остават в сила алтернативните маршрути от левия бряг на река Струма за връзка с общинския център- през мостовете при Железница и Черниче.
Заедно с неотложния ремонт на моста приключи и изкърпването на дупки по централната улица в град Симитли. Продължават плановите ремонти по разбитата в следствие на тежките зимни условия общинска пътна мрежа. Приоритетно се ремонтират най-натоварените улици в град Симитли и селата от общината.