Share |

Свещи в памет на Йордан Динов в Благоевград

Бдението ще се състои в 19.00 часа пред паметника на Гоце Делчев
Сн. Дарик

Приятели на убития Йордан Динов организират в негова памет шествие и бдение в Благоевград, предаде Дарик. Шествието ще тръгне, след като Динов бъде погребан и ще спре пред сградата на Областната дирекция на МВР.

"Походът ни е в подкрепа на полицията, която да разкрие поръчковото убийство. Очакваме органите на реда да си свършат работата", каза Спас Митев, приятел на покойния благоевградчанин.

Бдението ще се състои в 19.00 часа пред паметника на Гоце Делчев.

"Данчо Динов беше необикновено момче. Защото беше чесетн човек. А такива вече са рядкост. Защото беше умен. Защото беше идеалист, който вярва в справедлиовостта. Защото беше гениален математик. И химик. Иамше златни медали. Беше истински приятел. Беше позитивен човек. Най-много беше Човек. Беше.... А всички, които познаваха Данчо, знаят колко добро, усмихнато и честно момче беше. И ще остане завинаги в сърцата ни", тези редове са част от писмото, написано от приятелка на убития.

Йордан Динов беше убит на 4 април в София. Той бе покосен от 6 куршума. Разстреляният е син на известния гинеколог от Благоевград д-р Петър Динов. У него беше намерена голяма сума пари - около 5000 евро и 32 000 лева. Все още няма задържани за убийството му.

eXTReMe Tracker