Share |

Наградиха участниците в областния кръг на конкурса "Бог е любов"

Радостната среща се състоя на светлия Господски празник "Вход в Йерусалим" в митрополитския дом в гр. Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанил награди децата класирани на първо, второ и трето място в областния етап на националния конкурс "Бог е любов".
Радостната среща се състоя на светлия Господски празник "Вход в Йерусалим" в митрополитския дом в гр. Благоевград. За награждаването от цялата Благоевградска област пристигнах над 40 деца със своите учители и родители. Инициативата е съвместно с РИО Благоевград и цели да поздрави таз годишните победители по жанрове в различните възрастови групи, за активното участие и голямото старание и подготовка на творбите.
В приветствието си съм гостите, Негово Високопреосвещенство припомни евангелското събитие на празника, поздрави всички деца за инициативата им да участват в конкурса, в алтернатива на гледането на телевизия и ползването на интернет, като по този начин са проявили трудолюбие и послушание, които са основни християнски добродетели.
Особено активни тази година в раздел "Проза/ Есе" са децата ПГИТ "Проф.д-р А. Златаров" гр. Петрич, в раздел "Поезия" децата от от VII СОУ "Кузман Шапкарев" гр. Благоевград, в жанр "Рисунка" децата от V СОУ "Георги Измирлиев" гр. Благоевград, I ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Сандански, III ОУ "Гоце Делчев" гр. Петрич. В жанр "Приложни изкуства" журито впечатлиха творбите на децата от СОУ "Свети Кирил и Методий" с. Крупник, IV ОУ "Димчо Дебелянов" гр. Благоевград, както и творбите на децата от курса по дърворезба при православно неделно училище към църквата "Св. Николай" в гр. Благоевград, кв. "Грамада".
Организаторите на събитието си пожелаха, то да се превърне в традиция и да има все по-добри творби и повече участници в конкурса "Бог е любов".

eXTReMe Tracker