Деца от Благоевград отбелязаха Международния ден на Земята

По повод Международния ден на Земята – 22 април, Община Благоевград, Обединен детски комплекс – Благоевград и Център за настаняване от семеен тип заедно засадиха теменужки, петунии и кипарис в двора на центъра.
Инициативата стартира с музикален поздрав от най-малките деца от Център за настаняване от семеен тип, които изпълниха песента „Високи сини планини”. Веднага след това зам.-кмета по хуманитарните дейности, г-жа Жанета Жикова приятно изненадана от прекрасното изпълнение, пожела на децата много здраве, много щастие и да помнят празниците си, за да ги честват. Също така ги призова да пазят земята чиста, защото без земята няма живот, няма храна, а именно тя е тази, която ни зарежда с енергия и няма по-велика от нея.
Развълнувани от доброто дело което вършат – засаждането на цветя, дечицата задружно обменяха идеи, къде и как точно да се засадят, бързайки да се похвалят на ръководителите си след това.
Теменужките, петуниите и кипариса бяха осигурени от Община Благоевград, а материалите с които бяха посадени- лопати и кофички бяха подарени през месец март на Център за настаняване от семеен тип, от общината по повод 3 години от основаването му.