Благоевградските съветници ще обсъждат цените на автобусните билети

Голям медиен интерес предизвика днешната пресконференция на Общински съвет – Благоевград. Причината за срещата бе утрешната редовна сесия на Общински съвет. Дневният ред ще се състои от 27 точки, като ще има и една допълнителна, която е за възстановяване на земи на законните и собственици. Днес случая разгледа комисия. Повечето земи се намират в землището на с. Българчево.
Редовната сесия ще започне с полагането на клетва на г-жа Робева като общински съветник на Община Благоевград, която ще заеме мястото на подалия оставка Анатоли Антов. Ще бъде гласувано и предложение относно даване на съгласие за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от 5 години върху имот - спортно игрище по бейзбол, находящ се в м. „Бачиново” на Клуб по бейзбол и софтбол „Бизоните”. До сега игрището се е стопанисвало от клуба, идеално подържано е и има добра техническа база, добави председателя на ОбС – Благоевград, г-жа Савеклиева. Гласувано ще бъде и предложение относно финансиране на процедури „Ин витро”, които да подпомогнат 4 семейства, като общата стойност е 19 100 лв.
На пресконференцията бе обсъдена и т. 19 от Дневният ред, която засяга цените за пътуване в транспортните схеми на Община Благоевград, като предложението е цената за билет в градски транспорт да се покачи с 0,10 ст. Друго предложение, което предстои да бъде гласувано е удостояването на г-н Христо Велев Велев със званието „Почетен гражданин” на Община Благоевград. В момента той е гл.диригент на Градски хор „Ален Мак” и 11 години е бил директор на Камерна опера – Благоевград.