Доброволци боядисват детски съоръжения в Горно Драглище

Кампания за създаване на по-добро място за игра на децата в село Горно Драглище събра на едно място нигериец, кмет на село и над 80 доброволци от Сдружение „Разум”, майки, учители и ученици.
Младите и активни хора, обединени в Сдружение „Разум” подкрепиха мащабната акция за ремонт на детски съоръжения и боядисване на оградата в двора на ОУ „Неофите Рилски”, село Горно Драглище. До доброволците от Сдружение „Разум” се наредиха майки с техните деца, учители, ученици, кмета на селото Елена Мущрина и нигериецът Джей Ди. Дори 6-годишната Ивана хвана четката и се включи в боядисването. Нигериецът Джей Ди коментира, че винаги подкрепя идеите на сдружението и с радост боядисва оградата.
Майките от Горно Драглище, които родиха идеята, с ентусиазъм се включиха в преобразяването на двора на ОУ „Неофит Рилски”, село Горно Драглище, където се намира най-посещаваната детска площадка в селото. Месните хора оставиха за един ден земеделската работа и подпомогнаха действията на младите. Задружно с усмивка, весела глъч и сръчна работа се създаде място, където безопасно малчуганите да тичат и играят. Цветните пейки и огради, нови пясъчници, ремонтирани и вече безопасни люлки и пързалки, това е равносметката от една кампания обединила желанието на хората сами да създават по-добри условия за децата си. Добрата организационна работа, предварителните срещи и разговори между майките от Горно Драглище, доброволците от Сдружение „Разум” и кмета на селото дадоха своя резултат каза Иван Гюров доброволец от Сдружение „Разум” и зам. – кмет в Община Разлог.
„Днешната инициатива се провежда на доброволни начала и организирането и ни отне повече от месец. Нашата цел е да създадем по-добри условия за игра на децата. Винаги се включваме в гражданските инициативи. За нас бе изключително важно децата да растат и играят на едно красиво, цветно и безопасно място. Днес всички ние показахме, че заедно можем и ще постигнем повече.”, допълни Иван Гюров
„Първоначалният ентусиазъм у всички нас все още е жив. Всеки от нас се радва и се включва в обществено полезни кампании за децата, за местното население - една част с парични средства за закупуване на бои, други с личен труд. Все повече хора разбират нашите идеи, подкрепят ни, участ се на доброволен труд. Винаги е необходимо хората да бъдат мотивирани и въвлечени в една кампания. Най-радващото за мен е, че днес помагаха много деца на тях им трябва да виждат добрия пример, за да го прилагат в бъдеще.”, коментира Христо Дръдалов.
Доброволците от „Разум”, сред които 10-класничките Елена Кондева и Тина Мотева, общинските съветници Росица Тумбева, Иван Терзиев и Захари Беличенов, зам.-кмета на Община Разлог Иван Гюров и още много млади и активни хора са категорични, че ще продължат да организират и подкрепят подобни акции.
През 2011 година те боядисаха оградата на училището в село Баня, ремонтираха и боядисаха детската площадка в м. „Саровица”, гр. Разлог. „Предстоят ни още кампании, за които очакваме да срещнем подкрепата на хората.”, с усмивка и задружен глас каза младото поколение на община Разлог.