Share |

Преглед на печата, вторник 8 май

 

в-к Струма

Благоевградчанин превърна голфа си в електромобил, изминава 100 км срещу 2 лв.

Кирил Гемеджийски от благоевградския квартал "Грамада" стана собственик на първия електромобил в града. Кирил, който е шофьор на ТИР, с помощта на приятел монтирал двигател от електрокар на стария си "Голф 1" и го превърнал в най-икономичния автомобил, който харчи само 2 лева на 100 км пробег.

 

Денс виртуозите Николай и Бисерка Манчеви откриха школа в Благоевград

Николай и Бисерка Манчеви са заедно от 2005 г., а сключват граждански брак малко по-късно - на 7 юли 2007 г. Освен любовта ги свързва танцовото изкуство, въпреки че се занимават с различни стилове. Той е танцьор в ансамбъл "Пирин", тя предпочита модерните ритми и работи като инструктор по аеробика в Американския университет в родния град на Ники - Благоевград.

в-к Вяра

 

Издирват Братя Галеви

Държавното обвинение в Кюстендил внесе искане в ОДМВР за ограничителна мярка на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, с която им се забранява напускането на страната, информира говорителят на окръжната прокуратура Марияна Сиракова. Днес пристигна и решението на Върховния касационен съд, окомплектовано с това на Софийския апелативен съд по отношение на постановените присъди от 5 и 4 години лишаване от свобода.

 

Глобиха кмет с 500 лв. за бойкот на съда

Кметът на община Кресна Илиян Кръстев бе глобен с 500 лв. заради неизпълнение на съдебно решение. Той е наказан по разпореждане на административния съдия Илонка Рашкова заради това, че бойкотира съдебно решение. Става въпрос за съдебен акт на шефката на Административен съд - Благоевград Василка Шаламанова, с който е обявен за нищожен изричен отказ на кмета на общината за разглеждане и приемане на помощен кадастрален план във връзка със земеделски земи.

eXTReMe Tracker