Хиляди доброволци от Област Благоевград се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден“

Инициативата на bTV „Да изчистим България за един ден“ бе посрещната със сърце и ентусиазъм от населението на Област Благоевград.

Всички четиринадесет общини се включиха, като старт на дадоха от гр. Сандански в 8,30 ч. тази сутрин. В Благоевград откриха кампанията и дадоха своя принос Областният управител Костадин Хаджигаев, Заместник областният управител Бисер Михайлов и Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов. Ръководителите на областта и общината бяха подкрепени от учениците от VІІІ СОУ „Арсени Костенцев“ и Туристически клуб на ХІ ОУ „Христо Ботев“, за които инициативата е само част от дългогодишния им труд по проект „Успех“, конкретно насочен към качеството на училищната среда.

В „Да изчистим България за един ден“ , по предварителни данни, до момента, се включиха над 9000 граждани от Област с административен център Благоевград. Стотици ученици, служители в администрациите, представители на неправителствени организации и граждани, участват като доброволци, с желание и стремеж да се постигне една по-добра, по-чиста, по-красива България.

По предоставени данни от координаторите по общини към момента:

- В Национален парк „Пирин“ са се организирали над 500 доброволци;

- Община Благоевград – 1200;

- Община Гърмен – 1000;

- Община Гоце Делчев - 1000;

- Община Белица – 800;

- Община Якоруда – 700;

- общините Симитли , Банско, Сандански, Сатовча, Петрич и Разлог - по 600.

Вече започна извозването на отпадъците по депата, което ще продължи до 17 май, при необходимост.