Share |

Стотици граждани, начело с кмета Атанас Камбитов чистиха Благоевград

Благоевград е един от най-чистите градове в цялата страна

Кметът на Община Благоевград и телевизионната водеща Ани Салич, заедно със стотици граждани почистваха замърсени площи на територията на Благоевград, като част инициативата да „Изчистим България за един ден”. При реализирането на националната кампания стана ясно, че Благоевград е един от най-чистите градове в цялата страна. За всички желаещи да се включат организаторите бяха предвидили чували, ръкавици и специализирана техника.
Кметът активно се включи в почистването на района около ЗМК, а след това и на местността „Балар баши”, в покрайнините на града. През целия ден автомобили на „Биострой” извозваха събраните отпадъци, а всеки гражданин, включил се в почистването, можеше да заяви сметоизвозен автомобил до всяко място в града.
Заедно с ръководството на Общината, в мащабната кампания взеха участие служители от администрацията, представители от Югозападен университет „Неофит Рилски”, Областна управа, Общински съвет, Общинска фирма „Биострой”, много студенти, ученици, граждани,еколози и природозащитници.

eXTReMe Tracker