Share |

Продължава „Седмицата на киното“ в Благоевград

Холивудска атмосфера продължава да се усеща в Благоевград и след втората вечер от „Седмицата на киното“.
Този път във фокуса на благоевградската публика бяха лентите „Валсове и танга от село Бела вода“ и „Миграция на паламуда“.

"Миграцията на паламуда” е съвременна българска комедия, представляваща реалистично отразяване на суровата действителност, а болезнената й неподправеност успя да разсмее цялата публика, изпълнила площада пред зала „22 септември“.

Специален гост на втората киновечер бе един от главните герой на филма актьорът Никола Стоянов, към когото любителите на българското кино зададоха своите въпроси. Младият талант разказа за снимките, не излъчените сцени и премеждията, преминал при заснемането на филма. Най-безценното бе работата ми с доказали се филмови актьори като Велко Кънев, Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев и Гергана Стоянова.

Поздрави към организатора на културното събитие, Община Благоевград и нейните граждани поднесе и всеизвестният актьор Стефан Вълдобрев, който вчера отпразнува рожденият си ден. Той ще закрие филмовият маратон на 23 май с филма "Манчестър Юнайтед от Свищов

Седмицата на киното продължава и днес, като тази вечер в 20:30 часа благоевградчани ще могат да видят филмите"Едина" и "Пънкът не е мъртъв", печелили много награди и номинации.

eXTReMe Tracker