Циганските побоища в Петрич лумнали заради жена

Мелето в циганската махала на Петрич, което бе овладяно след масирана полицейска намеса снощи, е станало заради жена. На двамата задържани ще се търси отговорност по Указа за борба с дребното хулиганство, обяви директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград комисар Георги Костов.
Спречкването е станало между два ромски рода преди седмица и сега отново са прескочили искри, но веднага е изпратена полиция на място, добави комисар Костов. „Имало е хора, които са показали непристойни действия – двама от тях са задържани и общо взето това е”, посочи директорът на Областната дирекция на МВР.

Като БЛИЦ съобщи полицейски сили обградиха в събота вечерта ромската махала в Петрич. Причината бе подаден сигнал за стрелба с пушка, при която имало простреляни.

Всъщност е станало сбиване между два рода от махалата, след като мъж от най-долното гето на квартал 132 в Петрич тръгнал за Македония с жена. Според слуховете той бил намерил там работа и за двамата. Когато тръгнал да зарежда колата на близката бензиностанция, той видял, че го преследва друг лек автомобил, в който според думите му имало 4-5 души от враждуващия род в махалата.

Тогава двамата се върнали в гетото и започнал кютека. В него били замесени хора от двата враждуващи рода в гетото - Мечовци и Ресовци, наричани от другите цигани талибани.

Веднага след подаването на сигнала за инцидента подстъпите към гетото са блокирани от полицията. Извиканите на място медицински екипи не са успяли да влезат в махалата. Усилени полицейски патрули продължават да следят изкъсо обстановката.