Летен театрален фестивал на звездите Разлог 2012 г.

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог посреща в Разлог най-големите звезди на българския театър. “Летен театрален фестивал на звездите” ще се проведе в планинския курорт между 24 и 30 юни. Фестивалът има за цел да представи най-интересните спектакли в годината, които вече са доказали своят публичен успех и са завоювали своите награди. Организатори са Община Разлог и хотелски комплекс „Роял Тауърс”.
Стартът на звездния маратон ще бъде даден на 24 юни с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов и съвременната комедия “Спанак с картофи” от Золтан Егреши.
Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще се качи на сцената на Дома на културата в Разлог със “Сентръл Парк уест” от Уди Алън. На 26 юни публиката ще има удоволствието да гледа “Едно малко радио” моноспектакъл на Мая Новоселска с режисьор – Теди Москов. „Едно малко радио” завладява публиката със изповедта на Мая Новоселска. Спектакълът е магия от смях, тъга и поезия. В него има от всичко, което има в живота ни, коментират критиците.
Програмата на звездния театрален фестивал продължава с театър “Възраждане” и постановката “Шерлок Холмс и един призрак за компания” от Юрий Дачев (по Артър Конан Дойл), “Дуети” от Питър Куилтър към театър 199 “Валентин Стойчев”. Очаква се актьорите Силвия Лулчева и Владо Пенев да вдигнат публиката в Разлог на крака. На 29 юни в планинския град ще се представи Народен театър “Иван Вазов” и постановката “Аз плащам” от Ив Жамиак. Режисьор е Владлен Александров, участват Аня Пенчева, Михаил Петров, Георги Мамалев, Йорданка Кузманова, София Бобчева, Христо Терзийски.
Завесите на Летния театрален фестивал в Разлог ще се спуснат с “Железният светилник” по Д. Талев на театър “Българска армия”.
Спектаклите, които ще бъдат представени в седемте фестивални дни са едни от най-силните представления в сезона, и са получили вече признанието и на публиката и на театралната критика. Наистина фестивал на “звездите” - Мая Новоселска със своето представление беше безспорен фаворит в годишните театрални награди “ИКАР” и “АСКЕЕР”, печелейки наградата за главна женска роля. Владимир Пенев беше с номинация “АСКЕЕР” за ролите си в “Дуети”. Асен Шопов един от режисьорите доайени в българския театър стана носител на “АСКЕЕР” за цялостен принос към театралното изкуство и публиката ще може да види най-новият му спектакъл “Железният светилник”, в който участва почти цялата трупа на Военния театър.