ЧЕЗ подписа меморандум за сътрудничество с общините от област Благоевград

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал подписа меморандум за дългосрочно сътрудничество с кметове и заместник-кметове от област Благоевград и представи инвестиционната програма на дружеството за областта през 2012 г.

"Клиентите са основен приоритет за нашата компания. Ние непрекъснато инвестираме за подобряване на качеството и повишаване на сигурността на услугите, които предлагаме. Убеден съм, че поддържането на открита и директна комуникация с местните власти ще ни позволи да постигнем нашата стратегическа цел – в оптимални срокове да предложим европейско качество на услугата", каза Петър Докладал.

На дискусията присъстваха областният управител Костадин Хаджигаев и представители на общините Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Якоруда. От страна на ЧЕЗ освен регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал участваха също Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“, и Цветомир Ралчев, директор "Управление на дружеството" в "ЧЕЗ Разпределение България".

Ръководителите на ЧЕЗ подчертаха, че от стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. досега компанията е инвестирала близо 45 млн. лева в електроразпределителната мрежа на област Благоевград, а през 2012 г. планира да вложи още 5.6 млн. лева. Основният обем от инвестициите ще бъде насочен към реконструкция и модернизация на кабели, изнасяне на електромерни табла на границата на собствеността. За изкупуване на електроенергийни съоръжения ще бъдат изразходвани 8,5 млн. лева.