Кметът Камбитов и Министър Караджова подписаха договор по проект за над 7 милиона лева

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и Кметът Атанас Камбитов подписаха договор за изпълнение на проект „Реконструкция на градска Пречиствателна станция за отпадни води и изграждане на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов“, чиято обща стойност е 7 233 900 лева .

На церемонията по подписването, в своето изявление, Кметът изрази благодарността си към екипа на Управляващия орган, както и към администрацията на Общината, които доведоха до успешен край работата по този значим за целия регион проект. По думите на г-н Камбитов, работата и реализирането на проекти в сферата на екологията и опазването на околната среда са сред основните приоритети на Община Благоевград. Той каза още, че усърдно се работи и по реализирането на проекта за изграждане на депо за битови отпадъци край село Бучино. Депото е било и една от темите на първото изнесено заседание на Комисията по околна среда и водите, което се проведе вчера в Благоевград. В подкрепа на казаното, градоначалникът изтъкна, че до този момент, стойността на всички проекти, които се изпълняват в Община Благоевград е над 25 милиона лева.

От своя страна, Министър Караджова, сподели, че това е инвестиция както в името на по-доброто настояще, така и за бъдещите поколения. Реконструкцията на биологичното стъпало, ще позволи очистването на големи количества азот и фосфор от отпадните води, преди да се включат в река Струма и така Благоевград ще даде своя принос за опазването на околната среда, каза още Министърът. Тя изрази увереността си, че след като проекта бъде реализиран, през следващите 50 години няма да се налагат нови ремонтни дейности и разкопаване на улици.

На церемонията присъстваха още Парламентарният секретар на Министерството Ивайло Петков, Председателят на Комисията по околна среда и водите Искра Михайлова, Народният представител Митко Захов, двамата зам.-кметове на Община Благоевград инж. Стоян Благоев и г-жа Жанета Жикова.