Share |

Посланикът на Република Индонезия се срещна с кмета Камбитов

Днес се състоя официална среща между кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и посланика на Република Индонезия Н.Пр. Буниан Саптомо.

Темата на срещата, състояла се в кабинета на градоначалника, бе развитието икономическите и културните взаимоотношения между двете страни, както и бизнес потенциала на Благоевград, като евентуален партньор на индонезийски компании.
Посланикът, който заема поста от месец април тази година, остана доволен от представянето на града, като изрази готовност за участие в бъдещи общи начинания, бизнес инициативи и проекти. Той подчерта, че основен негов приоритет е насърчаването на двустранните бизнес отношения и установяването на трайни икономически връзки между Индонезия и България.

В разговора между двамата бе обсъдена и възможността за организиране на международни културни фестивали в Благоевград, с участие на индонезийски културни институти.

Срещата между кмета Атанас Камбитов и Н.Пр. посланик Саптомо завърши с взаимна увереност, че отношенията между двете страни ще продължат успешното си развитие,а в края й, посланикът получи почетна грамота по повод 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

eXTReMe Tracker