Share |

„Господарите” срещу „Господари на ефира”

bTV е закупила правата за италианския формат Striscia la Notizia, познат у нас като „Господари на ефира“

Собственикът на bTV Media Group – Central European Media Enterprises (CME) - придоби ексклузивни права върху италианския формат Striscia la Notizia за територията на няколко държави, между които е и България, за период от 3 години. Оригиналната версия на хитовото развлекателно шоу у нас ще носи името „Господарите” и ще се излъчва в каналите на bTV Media Group.

„Обръщаме внимание на Нова телевизия, че би било крайно неуместно, особено от страна на телевизионен оператор с национално покритие, да рекламира излъчването на предаване, което има претенцията да се бори с неправдата, а в същото време нарушава права върху чужда интелектуална собственост”, коментира Апостол Пенчев, директор „Телевизионни програми”, bTV Media Group.

Преди дни беше обявено началото на десетия сезон на "Господари на ефира"с оригиналните водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.

Сега обаче на Магърдич Халваджиян и „Глобъл вижън“ ще наложи да префасонират предаването, така че да не е вече по лиценз на "Striscia la Notizia"

eXTReMe Tracker