Share |

Откриха академичната 2012-2013 година в Югозападен университет „Неофит Рилски“

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов бе официален гост на откриването на академичната 2012-2013 година в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Заедно с Ректора на университета проф. д.н Иван Мирчев те дадоха начало на новата учебна година, като отправиха поздравителни слова към първокурсниците.

В началото на церемонията, кметът и ректорът, придружени от председателя на Общински съвет- Благоевград Даниела Савеклиева, положиха цветя пред паметника на Неофит Рилски, намиращ се пред университета.

В своето обръщение към студентите, кметът ги призова да следват мечтите си и да не губят вяра, дори и в най-трудните моменти. Той подчерта, че пътят на знанието е верният път за всеки млад човек, който моделира своето бъдеще. След изказването на д-р Камбитов стана ясно още, че образованието е един от приоритетите за ръководството на общината и се прави всичко възможно, Благоевград да се превърне във втори дом за всеки, решил да завърши висшето си образование в града.

Заедно с връчването на студентските книжки на студентите, приети с най-висок бал, кметът връчи и почетни грамоти по повод 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. По думите на градоначалника, тези грамоти са в знак на признание към тези млади хора, че са едни от най-добрите посланици на университета и града не само в Европа, но и по цял свят.

eXTReMe Tracker