Share |

В Симитли посрещат посланика на Северна Корея

Посланикът на Северна Корея Зо Сунг Джу пристига на делово посещение в община Симитли.

Визитата на първия дипломат на С. Корея е планирана още преди година, когато кметът Апостол Апостолов и корейският посланик се запознават на бизнес форум в София. В неформален разговор набелязали сферите, в които могат да си сътрудничат. „По информация на посланика, редица фирми от Северна Корея имат интерес за инвестиции у нас, община Симитли е със самочувствието, че може да предложи добри условия”, коментира кметът Апостол Апостолов. Посланик Зо Сунг Джу изявил желание на място да се запознае с възможностите, които има в Симитли за установяване на производства.

Първият дипломат на Северна Корея трябваше да гостува в Симитли на празника на лозаря и виното, заедно с колегата си от посолството на Виетнам. Размириците в родината на Зо Сунг Джу обаче и обявения траур осуетиха плановете.
Посланикът пристига в Симитли в понеделник, 03.09. в 13.00 часа. Негово превъзходителство Зо Сунг Джу ще се срещне с кмета на общината Апостол Апостолов и екипа му, предвидена е и среща с бизнеса от 16.00 часа.

eXTReMe Tracker