Share |

Изложба показва картини за Освобождението на Горна Джумая

Картините ще бъдат изложени в двора на къща-музей „Роден дом на Георги Измирлиев-Македончето” в квартал Вароша. Инициативата е част от серията събития, посветени на 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая (днешен Благоевград). Изложбата ще бъде открита в 11 часа.

Участници в пленера са утвърдени имена с множество самостоятелни изложби. Техни картини са притежание на частни колекционери от различни страни в света. Художниците са – Кирил Божкилов и Румен Божинов от Сандански, Петър Борджошки и Сашо Евтимов от Перник, Мария Евтимова и Виктория Георгиева от Кюстендил и Огнян Механджиев, Аргир Манасиев, Цветанка Грънчарова и Галина Левашка от града домакин – Благоевград.

Мястото за изложбата не е избрано случайно. Къщата-музей към Регионален исторически музей - Благоевград е родното място на видния революционер и общественик Георги Измирлиев – Македончето. От 2007 година художници от Благоевград и региона показват свои произведения в двора на къщата и го превръщат в открита галерия.

eXTReMe Tracker