Община Благоевград бе представена на международно туристическо изложение

Община Благоевград бе представена на международно туристическо изложение, състояло се на 25 септември, в румънската столица Букурещ, под мотото „България – Четири сезона”. Заедно със столична община, общините Русе, Пловдив, Велико Търново, Банско, Каспичан и други, Благоевград бе представен като целогодишна туристическа дестинация. Градът бе представен с осемминутно видео, разказващо за историята, културата и живота в Благоевград, както и за условията за отдих, който той предлага.

Изложението бе организирано от Службата за търговско- икономически въпроси в Букурещ към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Националната асоциация на туристическите оператори на Румъния (АНАТ).
Официални гости бяха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, заместник-посланикът на България в Румъния Чавдар Димов, Председателят на АНАТ Корина Мартин и Бронислав Денев- ръководител на българската служба по търговско- икономическите въпроси в Букурещ.
Изложението имаше за цел да промотира България като целогодишна туристическа дестинация за всеки вид туризъм и даде шанс на различни общини да предложат туристическите си продукти на широката румънска публика .