Share |

Младежки дом Благоевград се включи в честванията на 100 години от Освобождението на Горна Джумая

Благоевградската театрална публика е в своето възраждане. До този извод достигна директорът на трупата на драматичен театър „Никола Вапцаров” Николай Кимчев пред младата аудитория от общинските училища.

Това стана по време на двудневните спектакли, организирани от Младежки дом – Благоевград като част от честванията на общината на 100 години от Освобождението на Горна Джумая. Рециталът „България”, по стихове на поета Николай Петров – Алакин, бе гледан от над 250 ученици, които не останаха безучастни към изпълненията и на Андраш Кончалиев и Юлия Дживджорска. „Не са много подобни произведения, посветени на българското пътуване през последните 1 300 години.

Това е и причината подрастващите да проявят интерес към тази тема”, бяха част от коментарите на преподавателите. Подобни патриотични прояви трябва да намерят съществено място в дейностите на извънучилищните звена, каза директорът на Младежкия дом Стоян Веселински. Той бе категоричен, че когато усилията на институциите се обединят в тази посока резултатите винаги са положителни. Спектакълът успя да добие невероятно звучене, защото инициативата ни бе подкрепена и от техническия състав на Кукления театър, и от емблематичните актьори от драматичния състав, подчерта Веселински.

eXTReMe Tracker