Share |

Министър Тотю Младенов ще открие информационно-трудова борса за студенти в Лондон

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие в неделя, 21 октомври 2012 г., информационно-трудова борса за български студенти в Лондон.

Началото е в 10:00 часа, в Импириъл Колидж-Лондон. Българските студенти и млади специалисти във Великобритания и Северна Ирландия ще имат възможност да осъществят директен контакт с 11 български и чуждестранни работодатели на българския пазар на труда и ще получат информация за възможностите за работа и развитие на кариерата в България.
Основното внимание е насочено към работната сесия, в рамките на която на подготвените информационни щандове е осигурена възможност за срещи и пряко договаряне между посетителите на борсата и българските работодатели, както и за индивидуални консултации на посетителите от експертите на участващите институции. В българската делегация, която се води от министър Младенов, са включени експерти от МТСП, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Националната здравноосигурителна каса.

Информационно-трудовата борса в Лондон се организира от МТСП, с подкрепата на Посолството на България и съдействието на Българското студентско общество в Обединеното кралство. Към момента в университети и колежи в ОК следват и специализират към 10 000 българи.

Двудневната програма на министър Младенов във Великобритания включва срещи с Марк Хобън, министър на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и с министъра в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията Джо Суинсън.

eXTReMe Tracker