Министър Томислав Дончев официално ще открие областния информационен център в Благоевград

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще открие официално Областния информационен център в Благоевград. Това ще се случи по време на визитата на министъра в Благоевград на 1 ноември.

При откриването на центъра министър Дончев ще връчи грамоти на деца, участвали в конкурс за рисунка на тема “Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Церемонията ще се състои от 10:00 часа, във фоайето на зала „Яворов“.
Областния информационен център е изграден по проект “Изграждане и функциониране на Областен информационен център в Община Благоевград“ и е финансиран от Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е част от информационна мрежа от 27 центъра в областните градове на страната. Стремежът е да се помогне на всеки инициативен човек да получи информация, знания и умения за кандидатстване с проекти по Оперативните програми и възможност да финансира своите идеи с европейски средства. Също така на всеки жител на област Благоевград ще се осигури по-лесен достъп до информация за Оперативните програми и Структурните фондове.