Share |

Министър Томислав Дончев откри Областния информационен център и награди деца художници

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева и общински съветници се срещнаха с министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Това се случи по време на официалната визита на министъра в Благоевград.

На срещата бяха разисквани теми за оптимизиране на усвояването на средства от европейските фондове, както и тенденциите при разпределението на средствата през новия програмен период.

След срещата министър Дончев откри Областния информационен център в града, който е изграден със средства по Оперативна програма „Техническа помощ”. „Община Благоевград в момента изпълнява проекти на стойност над 24 млн. лева. Работим и по проекти за 2013 година на стойност над 50 млн. лева”, обяви при откриването кметът Атанас Камбитов.
Министър Дончев връчи и награди на отличените малки художници в конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. После се снима за спомен с всички деца, участвали в конкурса.

Кметът Камбитов и председателят на ОбС Даниела Савеклиева останаха най-впечатлени от рисунката на 10-годишния Стоян Стоянов, на която бе изобразена общината и закритият плувен басейн с надпис „Безплатен вход”.
В Деня на празника на народните будители – 1-ви ноември министър Дончев, заедно със заместник-министъра на културата Георги Стоев подписаха споразумение за сътрудничество по проекта „Глоб@лни библиотеки“ на Програмата за развитие на ООН. Церемонията се състоя в Регионалната библиотека "Димитър Талев".

По повод празника председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева подари на директора на библиотеката Петър Петров луксозно юбилейно издание на "История славянобългарска" от Паисий Хилендарски, по повод 250-годишнината от написването й. Уникалното издание на Паисиевата история, представлява зографската чернова на текста, като е придружено с факсимилета.

eXTReMe Tracker