Share |

Нов случай на хранително натравяне в хотел в Банско

Пет македонски гражданки са настанени в МБАЛ – Разлог със симптоми на хранително натравяне от хотел в Банско.

Към 13.30 ч. днес от хотел "Банско Спа" в град Банско в МБАЛ със симптоми на хранително натравяне са транспортирани пет македонски гражданки, съобщава БГНЕС. Това са 26-годишната Фаня. Р., 25-годишната Мария Я., Мария С – 52 години, Зорница А. - на 60 години и 30-годишната Александра С.

Всички пострадали са настанени в отделението о хирургия на МБАЛ Разлог, което обслужи пострадалите деца от София вчера, тъй като инфекциозното отделение в болница е изолирано заради епидемия от хепатит в Разлог. Това е втори случай на хранително отравяне в хотел Банско за 12 часа.

БГНЕС припомня, че 38 деца и трима преподаватели със симптоми на хранително натравяне бяха настанени в МБАЛ – Разлог. Децата бяха приети в отделението по хирургия с разстройство, повръщания и общо неразположение. Първите 7 деца бяха приети в болницата в 6.30 часа вчера сутрин. След това броят им продължи да се увеличава. Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-о СОУ в столицата, които са били на "зелено училище" в хотел "Бъндерица" в Банско.

Групата е отседнала в хотела в четвъртък. За обяд децата яли леща и руло "Стефани", а за вечеря - печени пилешки бутчета с ориз за гарнитура. "Състоянието на децата е стабилно с изключение на две от тях, които все още имат разстройство и все още се провежда реанимация, но и те ще се оправят. Останалите са добре, съобщи днес управителят на болничното заведение д-р Божидар Велев.

eXTReMe Tracker