С песен стартира проект „Учим и се забавляване заедно” в Благоевград

Община Благоевград постави началото на проект „Учим и се забавляваме заедно”. Той стартира с китка български народни песни в изпълнение на ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”- партньор по проекта.

Той е с продължителност 8 месеца и е на обща стойност 24 711.00 лева. Целевата група се състои от 300 ученици от езиковото училище, както и ръководството, педагогическия и непедагогическия персонал в него. Включени ще бъдат и представители на различни институции, имащи отношение към образованието и толерантното отношение между учениците, независимо от етническата им принадлежност.

Елка Спасова, главен експерт „Етнически и интеграционни въпроси” към отдел „Култура” в община Благоевград, презентира проекта, като разкри, че най-активните участници ще спечелят екскурзия до София, където ще се срещнат с успели роми. Целта на тази среща е децата да се уверят, че с труд и вяра всичко се постига.

Директорът на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” Катерина Марчева благодари на ръководството на община Благоевград и пожела на добър час на инициативата.

Проектът е одобрен по Конкурсна процедура 33.11-2012 на тема „Обучение в дух на толерантност и недискриминация в детските градини и училищата чрез съхраняване и развиване на културната идентичност на деца и ученици от етническите малцинства”. Целта му е да запази и развие културната идентичност на етническите малцинства, да развие познавателни, комуникативни и практически умения у учениците и да формира етническа толерантност между тях.