Share |

Предвижда се футболен клуб "Пирин” да стане общинска собственост

Заяви кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, на съвместна пресконференция с ръководството на футболен клуб „Пирин”.

Очаква се това да стане след решение на Общински съвет Благоевград.

Осигурени са спонсори и издръжката на футболния клуб няма да е в тежест на общинския бюджет, заяви д-р Камбитов. В бъдещите планове за развитието на клуба се предвижда реконструкция на стадион „Христо Ботев”, изграждане на козирка с над 500 места и изграждане на паркинг в общински имот до стадиона, така че стадионът да отговаря на всички стандарти, поясни още кметът. Д-р Камбитов изказа специална благодарност на Иван Чапов, спонсор на ОФК „Пирин”, за сътрудничеството му и помощта, която оказва на клуба.

Кметът разкри още, че бюджетът на клуба ще бъде в размер на 350 хиляди лева и целта е влизане в елита. На въпрос тази цел включва ли закупуването на лиценз на друг отбор, той заяви: „Ще търсим най-правилния и най-краткия път”.

Думата взе и спортният директор на Пирин Петър Михтарски. Той каза: „Това, което се случва, е хубаво. Защото Пирин не е само марка в България, а и в Европа. Мястото на отбора не е във „В” група. С общи усилия ще намерим начин да вкараме отбора в „А” група.”

eXTReMe Tracker