Share |

Хотелиерите в Банско искат отстъпки за ски картите, концесионерът отказва

Задава се поредният скъп ски сезон в Банско

Хотелиерите в Банско настояват фирмата - концесионер на ски пистите в курорта "Юлен" да им предоставя отстъпки, когато купуват лифт карти за своите гости, а цените им да се обявяват два месеца преди началото на сезона. Компанията обаче не е склонна да приеме, пише вестник "Капитал daily" в днешния си брой.

"Туристическа асоциация Банско", Съюзът на туристическия бизнес и Асоциацията на ски училищата в писмо от вчера до председателя на ски федерацията Цеко Минев и кмета на Банско Георги Икономов твърдят, че се полагат "усилия да се премахне малкият местен бизнес от туристическия пазар". Те дават пример с туроператора "Балкан холидейс", който се управлява от Радка Минева, съпруга на Минев, който предлага "невероятни" отстъпки на туристите за ваканции с включени лифт карти, което "пък прави ски почивките в местните хотели непривлекателни".

Хотелиерите искат да има отстъпки за семейни пакети, ученици, студенти и бонуси за хотелите, когато купуват карти за гостите си.

Пред "Капитал Daily" маркетинг директорът на "Юлен" Иван Обрейков отговори, че не е получил писмото, но изтъкна, че отстъпки за хотелиерите от Банско биха им дали предимство спрямо техни колеги от други населени места, чиито клиенти искат да карат ски в този курорт. По думите му компанията не може да определя цените на картите два месеца по-рано, защото цените на горивото, тока и други режийни разноски се променят във времето. Даде пример със самите хотелиери, които не обявяват своите цени по същите причини.

eXTReMe Tracker