Млади гимнастици от Благоевград спечелиха 22 медала

Младите гимнастици от ГК „Любчо Солачки” от Благоевград се похвалиха на кмета Атанас Камбитов със спечелени 22 медала.

Това се случи по време на срещата на д-р Камбитов със спортните надежди, която се състоя днес, в кабинета на кмета. Отличията са извоювани на провелия се през изминалата седмица в Благоевград Международен турнир по гимнастика. След срещата си с управника на Благоевград, младите спортисти се срещнаха и с председателя на Общински съвет Даниела Савеклиева, като и на двамата подариха специални плакети с логото на спортния клуб.

По време на срещата кметът още един път декларира готовността си да подкрепя „спорта и развитието на младите таланти, особено когато резултатите са на лице”.
”Бъдете винаги така упорити, преследвайте високи върхове, пожелавам ви и още отличия и много златни медали”, обърна се към благоевградските гимнастици председателят на ОбС Даниела Савеклиева.

В рамките на турнира малките гимнастици успяха да спечелят шест златни, единадесет сребърни и петнадесет бронзови медала. В колекцията си те добавиха и общо шест купи от различните категории.

Традиционното спортно събитие бе организирано от община Благоевград, Българска федерация по гимнастика и ГК ”Любчо Солачки”. Участие в турнира взеха над сто и петдесет гимнастици, сред които и представители на Гърция и Сърбия.