Share |

Разкриха нелегална бензиностанция в Благоевград

Акцията е проведена вчера от служители на ГДБОП в Благоевград и регионалните структури на НАП, Изпълнителната агенция ''Автомобилна администраци'', Държавната Агенция ''Метрология и технически надзор'' и Югозападна Митница.

Служители на сектора за борба с организираната престъпност в Благоевград, съвместно с инспектори от НАП, Изпълнителна агенция ''Автомобилна администрация'' - Благоевград, Държавна Агенция ''Метрология и технически надзор'' и Югозападна Митница – Благоевград, проведоха съвместна операция в областния град във връзка с незаконно разпространение на акцизни стоки.

След проверка на незаконно функционираща бензиностанция в района на Благоевград е установено, че в обекта се продава маркирано гориво в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове и подзаконови нормативни актове. Незаконната продажба била констатирана при контролна покупка от органите на НАП. Данъчните инспектори съставили актове за нарушения на данъчното законодателство - липса на фискално устройство, свързано с НАП, неиздаване на фискален бон.
Иззети са около 9 000 литра гориво - маркиран и немаркиран дизел, както и автоцистерна, чиито отсеци са пломбирани.

Инспекторите от «Автомобилна администрация», Държавна Агенция «Метрология и технически надзор» са констатирали редица нарушения, за които са съставени 10 акта. Органите на РСПБЗН - Благоевград са издали предписание за запечатване на целия обект. По случая е сезирана Окръжна прокуратура – Благоевград. Работата по разследването продължава.

eXTReMe Tracker