Share |

Уловиха 55 килограма негодна риба за Никулден

Засилените проверки във връзка с празниците продължават

67 проверки на обекти за търговия с риба и рибни продукти в региона извършиха на 05 и 06 декември 2012г. инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните- Благоевград по повод Никулден.

Проверките са в изпълнение на заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните за засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни в цялата страна във връзка с официалните и религиозни празници.

13 акта за установяване на административно нарушение съставиха инспекторите на нередовни търговци на риба и рибни продукти. Възбранени и насочени за унищожаване са над 55 кг. риба поради липса на съпроводителни документи, доказващи техния произход.

Засилените проверки ще продължат до 07 януари 2013 година, като особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират. Ще се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите.

По време на почивните дни около коледните и новогодишни празници, във всички Областни дирекции по безопасност на храните ще бъдат осигурени дежурни инспектори, като сигнали на граждани ще се приемат на „горещия“ телефон на Агенцията – 0700 122 99 (всеки ден от 8:00 до 21:00 ч. за цялата страна).

eXTReMe Tracker