Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на два инфраструктурни обекта в село Черниче

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в церемонията по откриване на обновената подземна инфраструктура и улична мрежа в село Черниче, за която на специално посещение пристигнаха премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов.

В рамките на събитието министър-председателят преряза лентата на обновените инфраструктурни обекти и отправи обръщение към гостите и жителите на селото. Той изтъкна, че до две седмици се очаква еврокомисарят Йоханес Хаан да вземе решение относно Лот 3 на автомагистрала „Струма”, която по думите на премиера е сред придобивките, които ще останат в полза на всички хора.

Черниче беше класирано на първо място от Министерство на земеделието и храните за Евросело на 2012 г. в конкурс за най-успешно усвоени и реализирани проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони.

Участие в церемонията взеха и председателят на Общински съвет-Благоевград Даниела Савеклиева, народните представители Йордан Андонов и Митко Захов, кметовете на Симитли, Банско и Сандански, общински съветници, политици, общественици и множество жители и гости на селото.