Share |

Община Благоевград ще отбележи националния празник с богата програма

Община Благоевград ще отбележи националния празник 3 март с наситена програма. Тържествата започват в 11:00 часа, на паметния знак при стадион „Христо Ботев”, където са посрещнати руските освободителни войски.

Ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към героизма и саможертвата на борците за свобода. На символичното място ученик от класа по литературно творчество към Центъра по изкуствата ще рецитира Вазовата творба „Опълченците на Шипка”. Програмата предвижда още изпълнения на редица произведения, носещи духа на националното обединение и борба.

Под съпровода на тържествени маршове, изпълнени от Детско-юношеския оркестър към ОДК- Благоевград, участниците и гостите ще дефилират от паметната плоча до площад „Македония”, където ще продължи втората част от програмата на общината. В 11.30 часа на площада ще има церемония по тържествено вдигане на националното знаме. Слово по повод националния празник ще произнесе кметът Атанас Камбитов. Гости и участници в церемонията, както и граждани, ще положат цветя на паметника на Гоце Делчев.
За финал на тържествата по повод 3 март е предвиден концерт на ансамбъл „Пирин”.
Община Благоевград призовава всички граждани да се присъединят към тържествата и заедно споделят празничните емоции от 135-годишнината от Освобождението на отечеството.

eXTReMe Tracker