Вече се вижда новият облик на супермодерният стадион в Крупник

Мащабната инвестиция в спорта се реализира по спечелен от община Симитли проект „За младите хора и тяхното бъдеще” с акроним FUTURE, финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ В1.13.13 от 16.06.2011 г. от Програмата за европейско териториално сътрудничество България - Гърция 2007 - 2013 г.

Игрището в село Крупник ще се превърне в модерна спортна база на европейско ниво. Проектът предвижда футболно игрище, лекоатлетическа писта, модерна административна сграда с конферентна зала, спортно възстановителен център, нови трибуни, паркинги за спортисти и фенове.

Тревната настилка на стадиона ще бъде подменена, запазва се съществуващата дренажна система на футболното игрище, която се нуждае от почистване. За лекоатлетическата писта, която в момента е само трасирана, е заложено полагането на настилка позволяваща по голяма функционалност.

За повишаването на функционалността и покриване на съвременните изисквания за провеждане на спортни мероприятия, както и строително- технически изисквания, част от съществуващата материална база ще бъде премахната, за да се изгради нов съвременен и модерен комплекс, предлагащ съчетаването на спортни, рехабилитационно - възстановителни, административни и обществени функции.

В основната административна сграда е предвидено проектно решение за тоалетни за посетители, помещения за персонала, технически помещения, административна част.

За нуждите на спортуващите е предвидено изграждане на две съблекални с капацитет 23-32 души, баня с нужните душове и тоалетна. В непосредствена близост следва да бъдат разположени и помещенията за треньори и спортно-консултативните лица към отборите.

По проекта са предвидени и помещения за съдиите с възможност да обслужва шест съдии и включва помещения за събличане и разбор, баня и тоалетна. За нуждите на коментаторите е планирано изграждането на няколко кабини с непосредствен поглед върху терена и играта.

Комплексът ще отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от Европейските клубни турнири.