Share |

Откриха почетен знак с имената на печелилите „Жена на годината на Благоевград“

Председателят на Общински съвет Даниела Савеклиева откри почетен знак с имената на всички благоевградчанки, удостоени с приза „Жена на годината на Благоевград“. На официалната церемония присъстваха всички носителки на приза до сега.

Табелата е разположена във фоайето на община Благоевград, като на нея са изписани имената на десетте носителки на отличието през годините от 2003 досега. Савеклиева изтъкна, че съвременната жена е доказала, че може да се справя едновременно с повече от един ангажимент, като успешно съчетава майчинството, кариерата и активния обществен живот. Тя пожела на гостите да покоряват всеки връх с усмивка и да продължават да бъдат пример за подражание.

След края на церемонията по награждаване на „Жена на годината на Благоевград 2013“, която ще се проведе от 18:00 часа, в зала „22 септември“ името на тазгодишната победителка в конкурса ще бъде изписано също на почетната табела.

С решение на Общински съвет, 25 март е обявен за Ден на жената благоевградчанка, като с него ще се постави акцент върху образа на активната жена в областния център на Пиринско, която дава живот и вече 100 години се бори за свободата си в обществото.

eXTReMe Tracker