Възпитаниците на Център по изкуства в Благоевград с награди от два национални конкурса

Единадесет златни медала и много допълнителни награди донесоха възпитаниците на Веселинка Боянова от Фолклорна група „Веселина” при Център по изкуствата. Отличията бяха извоювани на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, провел се в Стара Загора.

17 деца от музикалната група взеха участие в надиграването, като в индивидуалните представяния, всеки един спечели лично отличие. Равносметката след отличното представяне на благоевградските таланти е единадесет златни, два сребърни, два бронзови медала, две поощрителни награди, дипломи за представителен състав „Веселина”, златна лира „Орфей” и не на последно място диплом за високи творчески постижения за преподавателя Веселинка Боянова.

Децата от Център по изкуства в Благоевград завоюваха успех и спечелиха призове и от друго национално състезание, провело се в столицата- „Орфеева дарба“. Талантите от класа по пиано, с преподавател Анита Богданова се завърнаха с три бронзови медала, една поощрителна награда и грамота за високи творчески постижения от Националния детско- юношески конкурс за музикално и танцово изкуство. Журито, в състав проф. Стоянова и доц. Шушелова постави отлична оценка за професионално представяне. Виолета Шиндова от първа възрастова група донесе на Център по изкуства бронзов медал, Богдан Митков – поощрителна награда и диплом, а във втора възрастова група бронзов медал и диплом получиха Габриела Ангелинкина и Анастасия Трайкова.