Share |

Подписка в подкрепа на полицая Иван Лулеов

Стотици хора се събраха в разложкото село Баня на митинг в подкрепа на полицая Иван Лулеов, който преди дни простреля крадец на кабел. Те бяха категорични, че Лулеов няма вина, защото е изпълнявал служебния си дълг и е стрелял при самозащита, тъй като е бил нападнат с брадва.

Разложкият полицай Иван Лулеов бе освободен под парична гаранция от 5000 лв. Окръжният съдия Иво Харамлийски счита, че не може да се направи обосновано предположение, че той убил умишлено Никола Иванов от село Баня. Събраните към момента данни от разследването показват, че по-скоро става въпрос за превишаване на пределите на неизбежна отбрана от страна на Лулеов.

На митинга дойдоха негови колеги от полицейското управление в Разлог, където Лулеов е работил до преди 5 години като командир на отделение, както и колеги от Транспортна полиция-Пловдив, където е преминал на работа след това. В негова защита беше инициирана подписка, която ще бъде изпратена до всички институции.

Участващите в митинга започнаха да събират и пари за определената му парична гаранция, тъй като семейството му няма възможност да я плати.

eXTReMe Tracker