Share |

Масирани проверки преди празниците извършват инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните

Към момента няма констатирани нарушения

В началото на месеца Областната дирекция по безопасност на храните, град Благоевград, започна засилени проверки във връзка с предстоящите официални празници – Великден и Гергьовден.

Съгласно заповед на изпълнителният директор на БАБХ, д-р Йордан Войнов, тематичните проверки ще се извършват до Гергьовден, като пикът им предстои.

На контрол подлежат предприятията за производство и търговия с храни, обектите за търговия на едро и дребно, заведенията за обществено хранене, както и пазарите и борсите намиращи се на територията на област Благоевград.

Всички храни, които българският потребител слага традиционно на трапезата, като агнешко месо, яйца, козунаци, боя за яйца, плодове и зеленчуци, безалкохолни напитки и сладкарски изделия ще се проверяват приоритетно.
Освен за произхода на агнешкото месо и яйцата, ще се следи и за годността, хигиената и правилното съхранение на храните. До този момент са проверени 198 обекта от търговската мрежа и общественото хранене, 11 складове за търговия на едро. Инспекторите от отдела контрол на храните не са констатирали нарушения.

eXTReMe Tracker