Share |

ЛОТ 1 на магистрала „Струма” е готов на 82%

ЛОТ 1 на магистрала „Струма” е готов на 82% и се очаква да бъде отворен за движение до 30 юни 2013. Това стана ясно след първото заседание на Комитета за наблюдение на изграждането на автомагистралата, чийто член е зам.-кметът на община Благоевград инж. Стоян Благоев. Уникалното при изграждането на съоръжението е надлезът за мечки при село Делян, който е изцяло български проект и е реализиран от български инженери и еколози.

По време на дискусията бе обсъден и напредъкът и на ЛОТ 4 от Сандански до Кулата. Той е готов на 16%, като консорциумът-изпълнител уверява, че обекта ще бъде готов за ползване в рамките на предварително установения срок- март 2014.

Вече има категорична позиция на експертите, че при реализацията на ЛОТ 3 от Благоевград до Сандански ще бъде изграден тунел при Кресненското дефиле, като дължината и способите на пробиване все още се уточняват.

Със заповед на министърът на регионалното развитие и благоустройството за съпредседатели на комитета са определени инж. Лазар Лазаров и инж. Асен Антов.

Заседания на новия комитет ще се провеждат на всеки 2 месеца.

eXTReMe Tracker