Share |

VI куклено- театрален фестивал „Слънчоглед 2013” ще се проведе в Благоевград

Община Благоевград е домакин на Шести куклено- театрален фестивал „Слънчоглед” 2013. Официалното откриване на фестивала бе днес, от 17:30 часа в Младежки дом на областния център на Пиринско.

В продължение на една седмица, до 26 април, жителите и гостите на Благоевград ще имат възможност да се насладят на таланта на актьори от София, Видин, Сливен и Габрово.

Първият спектакъл, който ще постави началото на куклено-театралната седмица в Благоевград е „Ех, любоф”. Това е един авторски спектакъл на Бианка Бенковска в съавторство с Марк Твен.

На 23 април, от 10:00 до 11: 15 часа, Държавен куклен театър- Сливен ще представи спектакъла „Копче за сън” по Валери Петров. Сценичната адаптация и постановката са на Злати Златев, сценографията на Анна Игнатова, композитор е Владимир Джамбазов. От 16: 00 часа Държавен куклен театър- Видин ще зарадва благоевградската публика с „Изгубеният ключ. Автор на спектакъла е Магдалена Митева, режисьор Магдалена Митева,сценограф Магдалена Митева, композитор на музиката към спектакъла е Владо Ковачев.

Програмата на куклено- театралния фестивал ще продължи на 24 април, с постановката на театър “Абсурд”-София “Косе Босе”. Авторският спектакъл на Владимир Колишкин ще започне от 10:00 часа.

На 25 април, от 10:00 часа театрално ателие “ШИЛО” –София ще разкаже „Приказка по пижами” по сценарий на Анатолий Божинов, режисьор Анатолий Божинов, сценография Маргарита Решетарова и по музика на Петър Цанков.

В последния ден от фестивала, 26 април, от 10:00 часа в Младежки дом в Благоевград, Държавен куклен театър Габрово ще представи пред малки и големи спектакъла „Маша и Мечока”. Автор и режисьор на постановката е Теодора Попова, сценографията е на Наталия Гочева, а музиката е дело на Георги Гарчов.

eXTReMe Tracker