Джаз на живо за Великден на площада в Благоевград

Благоевград се превърна в музикална арка от звук, глас и джаз. Община Благоевград, бе подготвила поздрав за жителите и гостите на града, по случай празниците- „Великденска биг бенд оратория”. На площад „Македония“, Биг- Бенд Благоевград и Биг- Бенд Пловдив показаха как музиката може да създаде не само настроение, но и да разказва истории.

Гласовете на солистите на двата бенда- Димитър Льолев (саксофон) и Виделина Мирчева (вокал), Христина Палева (вокал) и Марияна Костова (вокал) изпълниха площадното пространство с пъстра музикална джаз палитра. Гости на „Великденската биг бенд оратория” бяха Росен Захариев (тромпет) и Павел Терзийски (вокал).

Емблематични заглавия като „The man I loved”, “Killing me softly”, “Светът е за двама” „Rolling on the river” и много други известни джаз етюди предизвикаха благоегврадчани да пеят и танцуват.

Съвместен музикален проект между Биг- Бенд Благоевград и Биг- Бенд Пловдив показа соловите възможности и чистия звук на музиканти и инструменти.

Концертът бе открит със светли пожелания по случай Великден от диригентите на двата бенда- Борис Янев и Николай Гешев.
„Музиката, която обединява”се проведе и в почит на Георги Любенов и проф. Кърпаров - създателите на благоевградската школа по тромпет и младежкия духов оркестър. Като признание пред тяхното дело, бе организирана и изложба, която показва моменти от дейността и живота им.