Над 50 автомобила взеха участие в десетия ретро парад в Благоевград

Зам.- кметът по строителството и сигурността в община Благоевград инж. Стоян Благоев поздрави участниците и връчи специална купа, осигурена от институцията на най- атрактивния автомобил.

Това бе спортния „Ягуар” на Стоян Петрунов, с който той участва за първа година. Спортният автомобил, произведен през 1968 г. спечели вниманието на хилядите жителите и гости на Благоевград, дошли на площад „Македония” да се насладят на стилните возила. Повече от 7 месеца е работил екип от четирима души за реставрирането на автомобила. От неговия модел има само 400 броя в цял свят.

Зам.-кметът Благоев пожела на участниците в изданието да продължават да развиват любовта към красивото и естетичното. „Вие давате една възможност на поколения да усетят духа на време, когато тези автомобили са били произведени. Запознавате ни с една история.”, каза още инж. Благоев. Той пожела на участниците в ретро парада, той да се разрасне и да се присъединят нови любители на класни автомобили.

Председателят на автомобилен ретро клуб „Пирин” Андрей Андреев връчи купа и грамота на община Благоевград, с благодарност за съдействието и организацията през годините.

Жителите и гостите на града успяха да видят реставрирани модели на автомобили като „Форд” от 1915г., „Триумф”, „Буик” и много други ретро класове.

За първи път тази година в ретро парада имаше международно участие, с представителен екип от Белград.

След края на мероприятието в Благоевград, красивите возила се отправиха на поход към Симитли, Струмяни, Микрево, като почетната обиколка ще завърши в Сандански.