Теди Москов закрива театралния фестивал в Благоевград

Подобаващ завършек на едно от най-големите културни събития в Югозапада обещават организаторите на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград.

В последния ден от фестивала на сцената в зала „Яворов“ ще излязат актьорите от Малък градски театър „Зад канала“. Под режисьорския гений на Теди Москов ще бъде представен спектакълът „Недоразбраната цивилизация“ с начален час 19:00. Актьорите Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов влизат на бързи обороти от образ в образ в сглобения от скечове спектакъл, за да разиграят емблематични събития, но погледнати под ироничен ъгъл, на които зрителят се смее от сърце.

От 21:00 часа, на сцената на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ „Самотните персонажи“ на Васил Дуев ще представят най-новото от театралната работилница „Сфумато“. Участие в него ще вземат както прохождащи звезди на българския театър, така и доказани театрали, сред които Василена Гецкова, Весела Бабинова, Васил Дуев, Николай Йовин, Петко Венелинов и Христо Ушев.

За музикалния привкус в края на фестивала ще се погрижат ненадминатите изпълнители от „Венци Благоев Джазтет“ със специалното участие на Милица Гладнишка. Домакин на събитието е Пиано бар, а концертът, изпълнен с модерно звучене, започва в 23:30. Организаторите от община Благоевград са осигурили вход свободен за всички желаещи да се докоснат до най-новото от творчеството на Венци Благоев и музикантите Теодор Петков, Димитър Карамфилов и Димитър Димитров.

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“, който стартира на 13 май събра десетки актьори от цялата страна и чужбина, които показаха на благоевградската публика театрално изкуство от най-висока класа.