Share |

Първи фестивал на фойерверките в Благоевград

Първият по рода си Фестивал на фойерверките започва в Благоевград. В рамките на две фестивални вечери, на 21 и 22 май, жителите и гостите на града ще станат част от едно истинско вълшебство от цветове, светлина и лятно настроение. Те ще могат да проследят цялата красота на огненото шоу от площад „Георги Измирлиев”, а началният час на спектакъла е 21:00.

В рамките на фестивала, благоевградската публика ще се запознае с различните видове фойерверки и тяхната история. Ще бъдат представени интересни хипотези и факти за възникването на пъстрите пиротехнически средства.

Фойерверките са различни по вид, размер, ефект и оборудване. Декоративните светлини с различни цветове и форми, получени при изгарянето на пиротехнически състави, ще накарат малки и големи да притаят дъх.

По време на фестивала публиката ще бъде запозната с правилата и мерките за безопасно използване на фойерверките. Специалисти по пиротехника ще обяснят как да бъдат избегнати инциденти при боравене с пиротехнически средства. Те ще презентират съвременни тенденции в европейската и световна практика в тази област.

В първия ден от фестивала, в небето над Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще полети любителска заря. Организирани са редица демонстрации, като публиката също ще може да се включи. Какви знания е получила по време на фестивала, организаторите ще проверят във викторина с награди.

Вторият фестивален ден ще бъде белязан от професионални пиротехнически средства. До тях право на достъп имат само оторизирани пиротехници, завършили специализиран курс за боравене с подобен род изделия.

Фонтани от светлина ще се излеят над три сгради - община Благоевград, Американски университет в България и Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

Звездни кълба, римски свещи, пеперуди и самолети ще предизвикат истински празник за всеки посетител на фестивала. За да бъде пълно изживяването, по време на спектакъла ще звучи специално подбрана музика.

eXTReMe Tracker