Share |

Пъстра програма за Деня на детето в Благоевград

Пъстра програма за малки и големи организира община Благоевград по повод 1 юни –Международния ден на детето. За втора поредна година в общината ще се проведе „Спортна панорама 2013“. В нея ще се включат 29 спортни клуба, които ще презентират своята дейност. Ще бъдат представени и отличията, завоювани през последната спортно-състезателна година. Инициативата, в която ще участват спортните клубове ще завърши с демонстрация на различни спортове. Началният час на традиционното спортно събитие е 10:00.

От 10:00 часа започва и регионалният форум „Ученическа борса”. Той е организиран от Център за кариерно ориентиране и Регионален инспекторат по образованието по проект „Система за кариерно ориентиране и училищно образование”. Участници в него ще бъдат ученици от средните учебни заведения в града. Те ще подредят разнообразни щандове на площадното пространство пред община Благоевград.

10:00 е началният час, в който започва общински форум за талантливи деца. Те ще имат възможност да проявят въображение и да покажат творческа амбиция чрез своите рисунките. Темата, по която малките художници ще творят е „Моята бъдеща професия”.

На 1-ви юни в цялата страна ще се проведе флашмоб „Усмивката на децата на България”. Идеята за провеждането на инициативата идва от членовете на Съвета на децата към ДАЗД. Детски парламент-Благоевград също ще се включи в проявата. Над 150 ученика ще се съберат пред зала „22 септември”, от 12:00 часа. Те ще носят балони, които събрани в едно ще изобразят красива детска усмивка.

Усмивките и веселието за малки и големи благоевградчани ще продължат с празничен концерт. Студио за поп и джаз пеене „Дрийм” към Младежки дом, спортен клуб „Карат” към Читалище „Никола Вапцаров“, детска вокална група „Мая” към Обединен детски комплекс и школа за деца „Денс студио NBM” ще се развихрят в приказно шоу от 12.20 часа, пред зала „22 септември”.

Шарени, забавни и усмихнати клоуни от Куклен театър Благоевград са подготвили много изненади за малчуганите от областния център на Пиринско. Една от най-големите атракции, които институцията е подготвила за малките граждани на Благоевград е присъствието на издателство „Фют” със собствен щанд, изпълнен с много книжки и знание.

eXTReMe Tracker